FörortenFittjaköket

Vad är FörOrten och Fittjaköket?

 

Botkyrka konsthalls projektrum i Fittja – FörOrten och Fittjaköket

Ett konstlaboratorium för att testa, genomföra och prata om förändring i Fittja. 

Laboratorium för idéer

ide inslamling

Har du en idé, vill du testa ett projekt eller vill du bygga något i Fittja och behöver resurser och handledning för genomförande?
Vill du veta mer om mat, arkitektur och konst, få möjligheten att möta nyskapande kockar och konstnärer från hela världen? Eller dela med dig av dina erfarenheter?

Kontakta oss på info@botkyrkakonsthall.se och märk mailet med FörOrtenFittjaköket.

FörOrten och Fittjaköket är Botkyrka konsthalls nya projektrum i Fittja. Det är en plats där man kan testa och genomföra konstnärliga idéer, utväxla materfarenheter och experimentera kring mat tillsammans med kockar, kreatörer, och boende.  Tillsammans vill vi skapa ett pärlband av projekt, aktiviteter, workshops, och samtal med lokal delaktighet och förankring som utvecklar verksamheterna och det lokala kulturlivet i och kring Fittja.

Projektrummen i Fittja består av två stålcontainrar som står i slutet av Värdshusvägen. De är producerade i samarbete med arkitekten Michael Orchard från Syd Afrika, som kom att skapa containerprojektet under sin vistelse i Botkyrka konsthalls ateljéprogram Residence Botkyrka, på Krögarvägen 26. Inredningen i kökscontainern har planerats i samarbete mellan Botkyrka konsthall, arkitekt Michael Orchard, konst- och matkollektivet OPENrestaurant.

 

Än så länge har Fittjaköket anlänt och under våren 2015 kommer även FörOrtens container att ta plats. Under tiden som vi bygger klart med el, ventilation, vatten och avlopp jobbar vi med att träffa boende, barn, unga vuxna och äldre för att prata om hur vi kan samarbeta och kring vad. Projektrummen kommer att finnas under minst två år med möjlighet till förlängning. Under 2016 planerar Botkyrka Konsthall att flytta delar av sin verksamhet till Fittja med avsikt att den nya verksamheten, Nya konstinstitutionen för konst och arkitektur, skapas i samklang med det lokala livet i Botkyrka. Klicka här för att läsa mer om Botkyrka konsthall,  FörOrten, och Fittjaköket.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: